2013. október 30., szerda

Desszertek


Egyszer elmentem vendégségbe egy ismerősömékhez és ott a nagymama ezt készítette isteni volt...el is kértem egyből a receptjét és már másnap elkészítettem....:-)


                                         Almás krémes

 








 


       Hozzávalók  a tésztához:
      
       1,5kg alma(én 1 kg-ból csináltam mert sztem sok a 1,5 kg!),8 tojás,18 dkg porcukor,3 ek. víz,20 dkg liszt,
       fél csomag sütőpor,1 ek.kakaó
     
     
       A krémhez:

fél l tej,2 cs.vaníliás puding,25 dkg vaj,18 dkg porcukor,1 tortabevonó vagy ét v. tejcsoki( ki mit szeret).
     
       Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé leszeletelek.
       a tojások sárgáját 18 dkg porcukorral 3 evőkanál vízzel habosra keverem,hozzáadom a lisztet,
       a sütőport és a keményre felvert fehérje habot.Felét az almára simítom,majd a maradékhoz kakaót keverek,
       a sárga rétegre kenem.Előmelegített sütőben készre sütöm(kb180 fokon 45 perc).
       A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport,a vajat a porcukorral habosra keverem,
       majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
       A kihűlt süteményről lehúzom a fóliát és az alma tetejére kenem a krémet.
       Végül csokimázzal vonom be.



2013. október 29., kedd

Desszertek:

Nagyon finom kicsit szokatlan párosítás.....próbáljátok ki megéri...:-)


             Banános Tiramisu (Banánmisu):








Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta
4 db tojás
4 ek. cukor
Izlés szerint rum vagy madóndula aroma
2 pohár lefőzött erős kávé
5 dkg kakaópor (szóráshoz)
1 csipet só
2 banán

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.(A krémbe is tehetünk egy kis aromát). Nem szabad gyorsan kavarni, mert a krém összeesik. A babapiskótát áztassuk az előzően lefőzött erős kávéba amibe aromát öntök és egy üvegtál aljára szorosan egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krém felét rá fektetem a hosszába kettévágott babánokat rá egy kis krémet a következő sorban megint kávéba áztatott babapiskótát teszünk. A z utolsó réteg a mascarpone krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd a hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 óra múlva hidegen tálaljuk.




Pizzák:

Nagyon szeretjük a pizzákat főleg a házi pizzát!!!!Ez a recept Limarától van és nagyon finom!!


                 Pizza









Hozzávalók (4 db pizzához)
  • 60 dkg liszt (BL80)
     (Ha jó ropogós tésztát szeretnék, akkor a liszt egy részét lecserélem búzadarára vagy kukoricalisztre. Kb. egy ötödét és a tészta alá is szórok belőle.)

    (Magamnak mivel diétázok Diwelness zero 6 liszttel készítettem)

  • 3 ek. olaj
  • 2 tk. só
  • 1 ek. oregánó
  • 3,3 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, átteszem egy sütőpapírra. Megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel(én sonkát,gombát,kukoricát,tettem rá). Vastagon megszórom sajttal, lehetőleg több félével.
A sütőt bekapcsolom a legmagasabb hőfokra. Beteszem a legnagyobb tepsit is, hogy jól átforrósodjon. A tésztát sütőpapírral a forró tepsire teszem és pár perc alatt megsütöm. Van aki úgy szerei, hogy a sajt éppen csak megolvadjon, én szeretem, ha kicsit pirulni is kezd.

Pizzaszósz:
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • fél liter paradicsomlé
  • kis fej hagyma
  • 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó
  • 1 babérlevél
  • egy ek. cukor
  • só, bors
A hagymát egészen apróra vágom, vagy lereszelem. Kevés olajon megpárolom, de vigyázok, hogy ne piruljon meg. Felöntöm a paradicsomlével, sűrített paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Kidobom belőle a babérlevelet és ha kell átszűröm.








                                            

2013. október 27., vasárnap

Torták


A család kedvenc tortája.....Mennyei.....olyan mint a Brownie:-P


                 Francia csokitorta



Hozzávalók:


25 dkg jó minőségű étcsoki (70% kakaótartalom)
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
4 tojás
7 dkg liszt
1 csipet só

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A csokit vízfürdőn megolvasztom (egy kis lábosban vizet forralok, arra helyezek egy tálkát és beletördelem a csokit, megvárom míg megolvad, kevergetéssel rásegítek) és félreteszem.
2. A cukrot és a vajat elektromos habverővel legalább 4 percig keverem, majd beleütöm a tojásokat egyenként, mindegyik tojás után legalább egy percig verem folyamatosan.
3. Belekeverem a csokit, majd a lisztet és a sót (ezúttal kanállal).
5. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm, és kb. fél órát sütöm. A teteje felrepedezik. És most jön a legnehezebb rész: a fogyasztással várni kell másnapig, akkor lesz ugyanis az igazi.
Mi vanília fagyival és meggy vagy málna,eper öntettel szeretjük!!
 
Jó étvágyat!


Muffinok,Cupcakek:


Imádom ezt a muffint..mert puha...omlós...csokis....:-P....Egyik barátnőmnél ettem először és egyből le is csaptam a receptre:-)!!!


                   Sztracsatellás muffin







Hozzávalók :
(12 darabhoz)
25 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl habtejszin
2 tábla étcsoki(lehet fele tejcsoki aki édesebben szereti)
2 tojás
2 tk.vanilia aroma
1 tk.sütőpor
 
A muffin formákat kibéleljük muffin papírral,a sütőt elő melegítjük 175 fokra(alsó-felső sütés).
A csokit apróra vágjuk v. lereszeljük,a lisztet elkeverjük a sütőporral.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a van.aromával,
majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.
A masszát a tejszínnel fel lazítjuk és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott v. reszelt csokit.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!