Levesek

         Imádom a medvehagymát,nagyon finom és egészséges!!

                         Medvehagyma krémleves:

  • Hozzávalók:
  • 1 jó maréknyi friss medvehagyma levél
  • 2 közepes méretű főznivaló burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 ml tejszín (20%)
  • 1500 ml víz
  • só, bors
Elkészítése: a burgonyát, hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a vízbe tesszük. A medvehagyma levelek 1/5 részét felaprítva ugyancsak a vízbe tesszük és főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ha a burgony megfőtt, levesszük a levest tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket, összelapítjuk, felaprítjuk majd a burgonya, hagyma és medvehagyma levelek turmixolása elött a levesbe tesszük a fokhagymát is. Ezután a zöldségeket összeturmixoljuk.
A turmixolt, még 60-70 °C hőmérsékletű levesbe tesszük a maradék felaprított medvehagymát, a tejszínt és összeturmixoljuk őket. (Lehet, hogy így nem tűnik biztatónak, de ez csak a látszat, így senki ne keseredjen el, mert az íze kiváló lesz, már-már elronthatatlan.
A levesünket fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal. Túl sok fűszernek már csak ezért sincs értelme, mert a medvehagyma krémleves lényege maga a medvehagyma íze, amit igazán kár lenne mássá transzformálni, mint ami.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése