Imádom a medvehagymát,nagyon finom és egészséges!!
Medvehagyma krémleves:
- Hozzávalók:
- 1 jó maréknyi friss medvehagyma levél
- 2 közepes méretű főznivaló burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml tejszín (20%)
- 1500 ml víz
- só, bors
A turmixolt, még 60-70 °C hőmérsékletű levesbe tesszük a maradék felaprított medvehagymát, a tejszínt és összeturmixoljuk őket. (Lehet, hogy így nem tűnik biztatónak, de ez csak a látszat, így senki ne keseredjen el, mert az íze kiváló lesz, már-már elronthatatlan.
A levesünket fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal. Túl sok fűszernek már csak ezért sincs értelme, mert a medvehagyma krémleves lényege maga a medvehagyma íze, amit igazán kár lenne mássá transzformálni, mint ami.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése