Banános amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 2 közepes tojás
30 g zabpehelyliszt
csipet só
tetszőleges édesítőszer
fahéj, vanília, egyéb fűszerek ki mit szeret(én vaníliaaromával csináltam)
Az elkészítés szerencsére villámgyors: a fent leírt összetevőket
botmixerrel pépesítjük, összekeverjük. (Ha ilyen eszköz nincs kéznél,
vagy 3. napja a mosogatóban figyel, villával is összetörhetjük a banánt,
és elkeverhetjük a hozzávalókat :) ) Félretesszük pár percre, hagyjuk
állni egy keveset, ez idő alatt besűrűsödik a massza. Egy teflon
serpenyőben olajat/zsiradékot hevítünk -én kókuszolajat használtam- és
amikor forró, kicsi vagy közepes korongokat terítünk szét benne. A
tészta magas lesz, nem folyik szét, mint a hagyományos palacsinta,
inkább a kelt- vagy amerikai palacsinta tésztájára emlékeztet. Miután az
egyik oldala megsült, megfordítjuk, és alig egy perc múlva már ki is
szedhetjük a kész palacsintáinkat.
A mellékelt képeken vaniliás túrókrémmel rétegeztem a kisült tésztákat.
Illetve nutellásan banán karikákkal és vegyesen(aki nem diétázik!)
Fontos:
A banán és tojás méretétől függően könnyen meglehet, hogy nem elegendő
30 g liszt. Törekedjünk arra, hogy 5 perc pihentetés után sűrűen folyó
tésztát kapjunk, ha nem ilyen, adjunk még hozzá lisztet.
Vaníliás túrókrémhez :
250g natúr krémes állagú túró(Coop-ban vettem)
édesítőszer izlés szerint
2 tk vannília aroma
1 citrom héja
kb.4 ek. tejföl 10%-os
Ezeket jól kikeverni és kész is:-)
Jó étvágyat hozzá!!!