2013. december 17., kedd

Karácsonyra.....nasi...

Idén készítettem először és nem utoljára...nagyon szépek és finomak lettek...amolyan gyerekkori ízvilág.....:-)

                                                  

                                                                Habcsók

                                     


           Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 225 g porcukor
  • 1 tk  vanília aroma
  • 1 csipet só
  • ételfesték (amilyen színű habcsókokat szeretnénk)
  • (Én itt málna piros színt használtam)

Elkészítése:

Nagyon gondosan válasszunk szét 4 tojást. Ha csak egy kevés sárgája is benne marad, nem tudjuk felverni a habot, és oda a habcsók.
A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el gépi habverővel felverni, míg teljesen kemény nem lesz, hogy ha felfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. Ezután két részletben adjuk hozzá a porcukrot, kb. fele-fele arányban. Ettől lesz édes és fényes a habunk. Keverjük bele a vanília aromát és az ételfestéket.
Töltsük nyomózsákba (a legjobb ha csillagcsövesbe töltjük, mert úgy lesz olyan szép cakkos a habcsók), és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki egymás mellé a habcsókokat.
Ha szeretnénk díszítsük szórócukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük (100 fok), és 1,5-2 óra alatt kiszárítjuk. Akkor van készen, ha már szinte maguktól elengedik a sütőpapírt. 
Tökéletes nasi,ajándék vagy karácsonyfadísz lehet belőle.