2014. április 17., csütörtök

Húsvéti omlós keksz

Itt van a húsvét  a nyakunkon,gondoltam sütök valami finom nasit...ez lett belőle...:-)
A gyerekeimnek is nagyon ízlett...ezért már megérte...
Most már jöhetnek a locsolók is..... ha marad nekik :-)) !!


                                Húsvéti omlós keksz

 



















Hozzávalók:(kb.60 db-hoz) 50 dkg liszt, 26 dkg porcukor, 20 dkg margarin 1 db tojás, 1 teáskanál vanília kivonat (ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor)  1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só,ételszínezék

Díszítéshez:Cukoríró(cukormáz), vagy olvasztott csoki...szórócukor



Elkészítés: A porcukrot, margarint, tojást, a vaníliát, mandula aromát tálba tesszük, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, átszitált sütőport és a lisztet,összegyúrjuk,elfelezzük majd az egyik felét összegyúrjuk egy tk ételszinezékkel(én márványosra csináltam,direkt nem gyúrtam át teljesen.
Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
Kinyújtjuk és kisszaggatjuk a kívánt formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk mert hamar megpirulnak!
Ha kihültek akkor díszitjük. 

Tandoori csirke

Pár évvel ezelőtt voltam egy indiai étteremben Pesten, ahol Tandoori csirkét rendeltem...isteni volt...különleges távol keleti ízvilág....azóta szerettem volna elkészíteni és ma el is készült és nagyon finom lett.....


                             Tandoori csirke:

 







A csirkecombok bőrét lehúzom és egy késsel a csontig bevagdosom néhány helyen, hogy a joghurtos szósz minél jobban átjárhassa.
Natúr joghurtba Tanduri keveréket vagy Garam masalát keverek, de jó sokat. Ez azt jelenti, hogy a fél literes joghurthoz legalább 3 púposabb evőkanálnyi keveréket adok. Jó alaposan megsózom, adok hozzá 2-3 evőkanálnyi olajat, egy fél citrom levét.
Megkóstolom a joghurtos keveréket, és ha erősen fűszeres és jó sós, akkor beleteszem a csirkecombokat, és jól beledörzsölöm a mártást a vágatokba is. Célszerű előző nap elkészíteni.
Legjobb úgy sütni, hogy a tepsire rácsot teszünk, és arra rakjuk a csirkéket, mert így a felesleges savó lecsepeg. Ha nincs rács, akkor sütőpapírral kibélelt t tepsibe rakjuk, és ha sok leve lesz, azt öntsük le róla, hogy ropogósra sülhessen. A sütés vége felé még rákentem a tálban maradt joghurtot. Nagyon finom lett a végeredmény. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni. 
Elkészíthetjük csirkemellel is.
Grillezett pitával és friss salátával tálaltam...jól illik hozzá a rizsköret is.