Nálunk ez a család egyik kedvenc őszi levese!
A párom csak igy hajlandó megenni a sütőtököt és nagyon szereti!
Füstös-tejszínes sütőtökkrémleves pirított tökmaggal:
Hozzávalók:
fél sütőtök
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
10 dkg margarin
1 leveskocka
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1,5 dl tejszín
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
10 dkg margarin
1 leveskocka
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1,5 dl tejszín
pirított tökmag,tejszín,tökmagolaj a tálaláshoz:-)....ja meg az istení szalonnapörc:-P!!
A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, margarinban megpirítjuk, kiszedjük melegen, tartjuk. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd ezután hozzá adjuk a sütőtököt.Csontlét öntünk rá, zúzott fokhagymát adunk hozzá, ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt puhára főzzük, majd turmixoljuk. Edénybe visszahelyezve tejszínnel dúsítjuk.Tálaláskor a pirított szalonnával,reszelt sajttal és levesgyönggyel megszórjuk a levesünket.
Jó étvágyat!