Talán az egyik legnépszerűbb mexikói étel, egyre nagyobb sikere van
nálunk is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt
tortillalapokról van szó, amelyet sütőben ropogósra és olvadósra sütünk.Már régóta szemeztem vele és végre ma el is készítettem ...egyszerű...gyors...és isteni finom!!!!Próbáljátok ki!!!
Quesadilla, a mexikói melegszendvics
Tortillalapot ma már szinte minden nagyobb bevásárló helyen lehet kapni,
ebből percek alatt elkészíthető a quesadilla, ízlés
szerint töltve húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon
meghintve. Készülhet félbehajtva, de két lap közé is kerülhet a
töltelék. Annyira változatosan készíthető, hogy megunhatatlan, rendesen
megmozgatja a fantáziát főleg az enyémet:-P
Hozzávalók a tortillalapokhoz:(én most bolti tortillával csináltam)
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz
De ha az nincs itthon akkor így készítem:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk,
nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű
serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát.
A töltelék amivel én most készítettem:
kb. 5 db lapka sajt
sonka reszelve ízlés szerint
fokhagymás fűszersó
paprikás szalámi
Elkészítése:
1 Tortilla lapot beterítek a lapka sajtokkal hogy mindenhol befedje,ráreszelem a sonkát,sózom majd elhelyezem rajta a paprikás szalámit és ráteszek még egy tortilla lapot majd serpenyőben mindkét oldalát megpirítom hogy a sajt elolvadjon benne,cikkekre vágva friss salátával vagy Salsa szósszal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!!!