2013. október 11., péntek

Desszertek

  
  Dupla csokis brownie,málnával

Istenii...édes...fanyar...ízharmónia:-P


 

hozzávalók:

(4 főre)

200 g étcsokoládé
100 g vaj
175 g cukor
3 tojás
150 g liszt
1 tk sütőpor
125 g fehér csokoládé (vagy ugyanennyi csokicsipsz)
125 g málna (friss vagy fagyasztott)



elkészítése:

Az étcsokoládét a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk.
Ehhez hozzákeverjük a cukrot, majd egyesével a tojásokat is.
A sütőporral összekeverjük a lisztet, majd ezt is a csokis masszához adjuk, és összekeverjük.
A fehércsokoládét apró darabokra vágjuk (a csokicsipszet nem kell feldarabolni), és a málnával együtt ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. Vigyázzunk, hogy a málna ne törjön nagyon össze.
A tésztát 35-40 perc alatt készre sütjük.
  A recept az egyik kedvenc szakácsnőmtől Rachel Allentől van:-))
sütési hőfok:
180°C


2013. október 10., csütörtök


                              Szilvás cobbler

 

 A minap leltem rá erre a receptre egy ismerősöm által....nagyon finom süti.....azoknak ajánlom akik szeretik a gyümölcsös finomságkat:-P






Tészta:                                                      
25dkg liszt
5dkg nádcukor
késhegynyi sütőpor
10dkg vaj
1 tojás
1.5dl tejszín, vagy tej
1 csipet só
1 teáskanál fahéj



 Gyümölcs:
70dkg szilva

2-4 evőkanál nádcukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint fahéj





 Elkészítése:
A lisztet,nádcukrot sütőport, vajat,fahéjat morzsásra gyúrtam. A tojást habosra vertem, a tejszínt is(bár én 1.5dl tejet adtam hozzá). A liszthez öntöttem. Kanalazható,de nem híg tésztát kaptam, ezt kanalaztam rá a gyümölcsre,amit összekevertem a nádcukorral és  a többi gyümölcs összetevővel és beleöntöttem a kivajazott  jénaiba.
A tészta tetejét pici nádcukorral még megszórtam. Sütőben kb. 40-45 percig közepes fokozaton sütöttem.
 Vanília fagyival tálaltam...:-P






    

                                 Amerikai palacsinta,sűrű csokiszósszal

              ( kb. 16 db-hoz:4 főre)




 

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 cs sütőpor
fél tk só
1 ek kristálycukor
6 dl tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj

Csokikrémhez:

2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
3 dl tej
2 ek cukor
10 dkg vaj


elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a tojásokat és a tejet.
A lisztet, sütőport, sót és kristálycukrot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ehhez a lisztes keverékhez hozzáadjuk keverés közben az előzőleg már habosra vert tojás-tejet.
Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Olyan palacsintasütőt használunk, amit nem kell olajozni, mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Lassú tűzön sütjük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni.
A csokikrémhez a tojásokat, a lisztet a kakaóport, a kristálycukrot csomómentesre keverjük.
A 3 dl tejet a 2 ek cukorral felfőzzük, és hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés mellett ismét felfőzzük.
Beledobjuk a vajat, kevergetjük amíg olvad, majd hagyjuk kissé kihűlni a krémet.






 Imádom a tavaszt amikor megjelenik a piacon az egyik kedvenc zöldségem a medvehagyma,ilyenkor mindig csinálok belőle valami finomat pl. ezt a pogit:-P



 Medvehagymás pogácsa és rudacska:





Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej

1 dkg cukor

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük,szezámmal v sajttal megszórjuk. a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.
Ami megmarad a végén abból rudacskákat sodrunk,tojással megkenjük, megszórjuk magokkal és ugyanúgy megsütjük:-))