Dupla csokis brownie,málnával
Istenii...édes...fanyar...ízharmónia:-P
hozzávalók:
(4 főre)
200 g étcsokoládé
100 g vaj
175 g cukor
3 tojás
150 g liszt
1 tk sütőpor
125 g fehér csokoládé (vagy ugyanennyi csokicsipsz)
125 g málna (friss vagy fagyasztott)
elkészítése:
Az étcsokoládét a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk.
Ehhez hozzákeverjük a cukrot, majd egyesével a tojásokat is.
A sütőporral összekeverjük a lisztet, majd ezt is a csokis masszához adjuk, és összekeverjük.
A fehércsokoládét apró darabokra vágjuk (a csokicsipszet nem kell
feldarabolni), és a málnával együtt ezt is óvatosan a masszába
forgatjuk. Vigyázzunk, hogy a málna ne törjön nagyon össze.
A tésztát 35-40 perc alatt készre sütjük.
A recept az egyik kedvenc szakácsnőmtől Rachel Allentől van:-))
sütési hőfok:
180°C
Szilvás cobbler
A minap leltem rá erre a receptre egy ismerősöm által....nagyon finom süti.....azoknak ajánlom akik szeretik a gyümölcsös finomságkat:-P
Tészta:
25dkg liszt
5dkg nádcukor
késhegynyi sütőpor
10dkg vaj
1 tojás
1.5dl tejszín, vagy tej
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
Gyümölcs:
70dkg szilva
2-4 evőkanál nádcukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A lisztet,nádcukrot sütőport, vajat,fahéjat morzsásra gyúrtam. A tojást
habosra vertem, a tejszínt is(bár én 1.5dl tejet adtam hozzá). A
liszthez öntöttem. Kanalazható,de nem híg tésztát kaptam, ezt kanalaztam
rá a gyümölcsre,amit összekevertem a nádcukorral és a többi gyümölcs összetevővel és beleöntöttem a kivajazott
jénaiba.
A tészta tetejét pici nádcukorral még megszórtam. Sütőben kb. 40-45 percig közepes fokozaton sütöttem.
Vanília fagyival tálaltam...:-P
Amerikai palacsinta,sűrű csokiszósszal
( kb. 16 db-hoz:4 főre)
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 cs sütőpor
fél tk só
1 ek kristálycukor
6 dl tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
Csokikrémhez:
2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
3 dl tej
2 ek cukor
10 dkg vaj
elkészítés:
A tésztához habosra keverjük a tojásokat és a tejet.
A lisztet, sütőport, sót és kristálycukrot összekeverjük, és
hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ehhez a lisztes keverékhez hozzáadjuk
keverés közben az előzőleg már habosra vert tojás-tejet.
Addig
keverjük, amíg csomómentes lesz. Olyan palacsintasütőt használunk, amit
nem kell olajozni, mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az
olajat. Lassú tűzön sütjük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell
átsülni.
A csokikrémhez a tojásokat, a lisztet a kakaóport, a kristálycukrot csomómentesre keverjük.
A 3 dl tejet a 2 ek cukorral felfőzzük, és hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés mellett ismét felfőzzük.
Beledobjuk a vajat, kevergetjük amíg olvad, majd hagyjuk kissé kihűlni a krémet.
Imádom a tavaszt amikor megjelenik a piacon az egyik kedvenc zöldségem a medvehagyma,ilyenkor mindig csinálok belőle valami finomat pl. ezt a pogit:-P
Medvehagymás pogácsa és rudacska:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
1 dkg cukor
Az
élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a
margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A
medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra
vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét,
és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé
ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és
az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét
megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással
megkenjük,szezámmal v sajttal megszórjuk. a tepsiben még 10 percig
pihentetjük, majd sütjük.
Ami megmarad a végén abból rudacskákat sodrunk,tojással megkenjük, megszórjuk magokkal és ugyanúgy megsütjük:-))