Desszertek


Íme az egyik tavaly karácsonyra gyártott egyik kedvencem.....

                         Klasszikus zserbó


Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg + 2 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 tortabevonó
csipetnyi sütőpor
baracklekvár
1 evőkanál olaj


Elkészítése:
A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.

A tésztából készíts három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele, kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert dióval. Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld meg egy villával, ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval. A harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig hagyd kelni. Ezután előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül fél óra. Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész sütemény tetejét,majd villával rajzolj bele hullámokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése