Desszertek
Íme az egyik tavaly karácsonyra gyártott egyik kedvencem.....
Klasszikus zserbó
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg + 2 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 tortabevonó
csipetnyi sütőpor
baracklekvár
1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A
tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15
dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
A tésztából készíts
három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele,
kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert
dióval. Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld
meg egy villával, ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval. A
harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig
hagyd kelni. Ezután előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül
fél óra. Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész
sütemény tetejét,majd villával rajzolj bele hullámokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése