Banános Tiramisu (Banánmisu):
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta
4 db tojás
4 ek. cukor
Izlés szerint rum vagy madóndula aroma
2 pohár lefőzött erős kávé
5 dkg kakaópor (szóráshoz)
1 csipet só
2 banán
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.(A krémbe is tehetünk egy kis aromát). Nem szabad gyorsan kavarni, mert a krém összeesik. A babapiskótát áztassuk az előzően lefőzött erős kávéba amibe aromát öntök és egy üvegtál aljára szorosan egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krém felét rá fektetem a hosszába kettévágott babánokat rá egy kis krémet a következő sorban megint kávéba áztatott babapiskótát teszünk. A z utolsó réteg a mascarpone krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd a hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 óra múlva hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése