Hozzávalók:
50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
1 tk.szódabikarbóna
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg méz
5 dkg margarin
1 tojás
A cukormázhoz:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A mézet vízgőz felett megmelegítjük a margarinnal,míg folyós masszát kapunk.
Amíg a méz melegszik,a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
Közepébe mélyedést formázunk és beleöntjük a mézet.
Fakanállal elkezdjük kevergetni,majd kézzel gyúrjuk tovább és a tojást is beleütjük.
Letakarva 2 órát hűtőben pihentetjük.
Ezalatt előkészítjük a sablonokat,gyúródeszkát, sütőpapírral bélelt tepsiket.
Hűtőből kivéve a tésztát kinyújtjuk,szaggatjuk majd 160 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt mézeskalácsokat cukormázzal díszítjük.