2014. június 3., kedd

Pide(török pizza)

Napok óta kívántam a pizzát,így ma neki is álltam lightos verzióban elkészíteni....mondhatom ISTENI lett :-P
Nem csak diétázóknak ajánlom!!
Az alaprecept Limarától van, egy kicsit változtattam rajta,a sima liszthez adtam ch csökkentett Diawellness lisztet és Norbi féle Master mixet.

                        Pide(Török Pizza)

 

 

 Hozzávalók:

60 dkg liszt (BL80)

A diétázóknak: (20 dkg Bl 80-as liszt,20 dkg Diawellness sütőliszt vagy zéró 6 és 20 dkg Norbi Master Mix)

3 ek. olaj 

2 tk. só 

3,3 dl víz 

2 dkg élesztő 

1 tk. cukor


Elkészítés:


Kenyérsütőgépben vagy kézzel bedagasztom a tésztát, Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd  tenyérnyi gombócokat gyártok. Kicsit kilapítom és csónakot formázok belőlük.Vajazott,lisztezett tepsibe teszem őket,majd belekanalazom a tetszés szerinti ragut amely így készül:

25 dkg darált hús

1 evőkanál olívaolaj

2 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

 1 doboz sűrített paradicsom

2 teáskanál ételízesítő

bors

1 kávéskanál cukor(nyirfacukor)

 


A darált húst párold meg egy kicsit az olívaolajon, időnként keverd meg, és szórj rá sót. A hagymát hámozd meg, majd  karikázd fel. Add  a húshoz, keverd össze, majd párold lefedve, lassú tűzön 10 percig. Önts egy kevés vizet a szószhoz, majd tegyél bele ételízesítőt, sót, borsot és cukrot. Még főzd 5 percig, és kész.

 Tehetünk a tésztára más ragut is pl.fokhagymás tejfölt azzal is isteni.

Megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel. Majd megszórom sajttal.

 200 'c-os előmelegített sütőben pirosra sütöm.