2013. október 20., vasárnap

Levesek:

Volt még itthon jó pár körtém....így készült egy kis körteleves....:-P

                      Vaníliás-fahéjas körteleves

 


 



Hozzávalók:

 

Kb.0,5-1 kg körte 

cukor vagy édesítő ízlés szerint ( én nyírfacukorral készítettem)

fahéj

2 tk.vanília aroma

pár szem szegfűszeg

1/2 l tej

1 cs.vaníliás pudingpor 

1 kis doboz tejföl 

fél citrom kifacsart leve 



Elkészítése:

A körtét megtisztítjuk,kockákra vágjuk majd feltesszük annyi vízben főni hogy ellepje,fűszerezzük(fahéj,vaníliaaroma,szegfűszeg...ízlés szerint).Édesitjük.

Amikor megfőtt a körte akkor a fele tejhez hozzáadok egy merőkanállal a levesből(hő kiegyenlítek hogy ne ugorjon össze),beleöntöm a levesbe majd a pudingport lekeverem a maradék tejjel és besűrítem vele a levest.

A tejfölt kikeverem egy kis vízzel és beleszűröm a levesbe.Lekapcsolom a gázt majd kis ideig hűlni hagyom és utána belecsavarom a fél citrom levét.

Tejszínhabbal tálalom:-)



 

 

 

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése