Torták
Apa szülinapjára készítettük a kisfammal,nagyon finom lett,pillanatok alatt elfogyott.....
Fekete erdő torta
Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta):
6 tojás
30 dkg cukor
26 dkg liszt
4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)
1 cs. sütőpor
12 ek víz
+ 6 evőkanál olaj
A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, olajjal és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A
fehérjét pici citromlével és 4 ek vízzel jó kemény habbá verem. A
lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral és ezt hozzákeverem a
sárgájához. Végül a fehérjehabhoz szép óvatosan, nagy mozdulatokkal
hozzákeverem a liszttel elkevert sárgája tésztát.
Ezután
sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített közepes
hőmérsékletű sütőben kb 45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm mikor jó.
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg meggy
10 evőkanál cukor
3 cs vaníliás pudingpor
0,5 l hulala tejszín
meggylekvár
A torta elkészítése:
A meggyet 3 dl vízzel és a cukorral összekeverem, 10-15 percig főzöm.
A
vaníliás pudingporokat összekeverem 3 dl vízzel vagy meggylével és
hozzáöntöm a meggyhez. Állandó keverés mellett sűrűre főzöm.
0,5 l Hulala tejszínt kemény habbá verem. A meggy lekvárhoz 2-3 ek. barack pálinkát keverek, ami igazán pikánssá teszi.
Mikor
elkészült a piskóta hagyom, hogy kihűljön. Majd 4 lapra vágom. Az 1.
lapot vastagon megkenem lekvárral. A 2. lapot a meggyes töltelékkel. A
3. lapot a tejszínnel. És végül az utolsó lapot is ráhelyezem. Ezt is
vékonyan megkenem tejszínnel. A kimaradt tejszínből nyomózsák
segítségével rózsákat formálok, melyek tetejére 1-1 szem meggyet rakok.
Csokoládé reszelékkel megszórom.Az oldalára pedigolvasztott étcsokiból sütőpapírra szíveket rajzoltam majd hűtőbe teszem míg megdermed.Majd egyesével rányomom az oldalára díszítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése