2013. október 24., csütörtök

Torták

Apa szülinapjára készítettük a kisfammal,nagyon finom lett,pillanatok alatt elfogyott.....


                      Fekete erdő torta

 



 

Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta):


6 tojás
30 dkg cukor
26 dkg liszt
4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)
1 cs. sütőpor
12 ek víz
+ 6 evőkanál olaj

A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, olajjal és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét pici citromlével és 4 ek vízzel jó kemény habbá verem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral és ezt hozzákeverem a sárgájához. Végül a fehérjehabhoz szép óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverem a liszttel elkevert sárgája tésztát.
Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb 45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm mikor jó.

Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg meggy
10 evőkanál cukor
3 cs vaníliás pudingpor
0,5 l hulala tejszín
meggylekvár

A torta elkészítése:

A meggyet 3 dl vízzel és a cukorral összekeverem, 10-15 percig főzöm.
A vaníliás pudingporokat összekeverem 3 dl vízzel vagy meggylével és hozzáöntöm a meggyhez. Állandó keverés mellett sűrűre főzöm.
0,5 l Hulala tejszínt kemény habbá verem. A meggy lekvárhoz 2-3 ek. barack pálinkát keverek, ami igazán pikánssá teszi.

Mikor elkészült a piskóta hagyom, hogy kihűljön. Majd 4 lapra vágom. Az 1. lapot vastagon megkenem lekvárral. A 2. lapot a meggyes töltelékkel. A 3. lapot a tejszínnel. És végül az utolsó lapot is ráhelyezem. Ezt is vékonyan megkenem tejszínnel. A kimaradt tejszínből nyomózsák segítségével rózsákat formálok, melyek tetejére 1-1 szem meggyet rakok. Csokoládé reszelékkel megszórom.Az oldalára pedigolvasztott étcsokiból sütőpapírra szíveket rajzoltam majd hűtőbe teszem  míg megdermed.Majd egyesével rányomom az oldalára díszítésként.

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése