Hawai tejszínes pulykamell,hercegnő burgonyával:
Hozzávalók:
0,5 kg pulykamell vagy csirkemell
2 dl főzőtejszín
1 fej hagyma
só
pici cukor(izlés szerint)
1 doboz ananászkonzerv
pici vízzel elkevert liszt vagy étkezési keményítő (a sűrítéshez)
Hercegnő burgonyához a hozzávalói és elkészítése:
1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.
A burgonyát meghámozva kockákra
vágjuk, és sós vízben meg főzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedõ nélkül
a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük.
Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval
fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Különböző halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé illik.
A hagymát kis olajon meg futtatjuk,bele dobjuk a kockára vágott pulyka vagy csirkemellet,sózzuk.
Kicsit pirítjuk majd bele öntjük a konzerv ananász levét,és kicsit főzzük míg majdnem puha a husi(ha kevés a lé akkor kis vizet lehet bele tenni).
Bele szórjuk az ananászt is,majd a tejszínt kis lével kikeverjük(hő kiegyenlítjük hogy ne ugorjon össze),beleöntjük a raguba,forralunk rajta egyet és ha nem elég sűrű akkor kis lisztes vízzel v keményítővel besűrítjük.
Hercegnő burgonyával tálaljuk(lehet rizzsel v krokettel is).
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése