2013. október 25., péntek

Főételek

Nagyon szeretem a sós és az édes ízek találkozását,így ez a recept is az egyik kedvencem....:-P


       Hawai tejszínes  pulykamell,hercegnő burgonyával:




Hozzávalók:

0,5 kg pulykamell vagy csirkemell
2 dl főzőtejszín
1 fej hagyma

pici cukor(izlés szerint)
1 doboz ananászkonzerv
 pici  vízzel elkevert liszt vagy étkezési keményítő (a sűrítéshez)


Hercegnő burgonyához a hozzávalói és elkészítése:

1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.


A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben meg főzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.



Különböző halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé illik.


A Hawai tejszínes pulyka elkészítése:





A hagymát  kis olajon meg futtatjuk,bele dobjuk a kockára vágott pulyka vagy csirkemellet,sózzuk.
Kicsit pirítjuk  majd bele öntjük a  konzerv ananász levét,és kicsit főzzük míg majdnem puha a husi(ha kevés a lé akkor kis vizet lehet bele tenni).
Bele szórjuk az ananászt is,majd  a tejszínt kis lével kikeverjük(hő kiegyenlítjük hogy ne ugorjon össze),beleöntjük a raguba,forralunk rajta egyet és ha nem elég sűrű akkor kis lisztes vízzel v keményítővel besűrítjük.
Hercegnő burgonyával tálaljuk(lehet rizzsel v krokettel is).

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése