2013. szeptember 12., csütörtök

                                       Amerikai diós brownie:

 

 Ímea családom egyik kedvenc süteménye amit sokszor elkészítek:-)!

Hozzávalók: 10 főre

A tésztához:
  • 2 dl víz
  • 22 dkg vaj
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 25 dkg finomliszt
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 tojás 
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez
  • 2-3 dkg vaj
A tészta tetejére
  • 12 dkg vaj
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 2 dl porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl durvára vágott dió

Elkészítés:
  1. A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
  2. Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20-25 percig sütjük.
  3. A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszikárdult rajta. (Kb. 50 darab lesz belőle, 1 db 157 kcal)
           Jó étvágyat hozzá!!Figyelem!!!Függőséget okoz:-DDD!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése