2013. november 13., szerda

Sütés nélküli Desszertek:

Sokszor elkészítem mert gyorsan megvan,sütni sem kell és nagyon finom...Tökéletes vendégváró...

                  
                   Diós-kekszes  csokiszalámi:




Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2 dl tej
  • 10 dkg  margarin
  • 1/2 dl rum /vagy 1 rumaroma/
  • 50 dkg háztartási keksz (mehet hozzá minden maradék apró süti, piskóta, tésztamaradék)
  • Dió durvára vágva ( kb. 2 maréknyi )

Elkészítés:

A kekszet nyújtódeszkán kissebb-nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel.A diót durvára vágjuk.
A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot.

Ráöntjük a darabolt kekszre,a diót is beleszórjuk és összekeverjük.

Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik!

Ha kihűlt (ez egy-két órát jelent a hűtőben, de jobb egy éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük. 
Fagyasztóban sokáig eláll, ha vendégek jönnek ,előtte fél órával vegyük ki.

Aki szereti, tehet bele mazsolát, kókuszreszeléket,  mogyorót, lecsepegtetett befőttet... kinek mi jut eszébe (vagy mi van otthon).:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése