2013. november 14., csütörtök

Nemzeti ételek:

Tegnap ebédre készítettem el ...isteni finom lett!!!Mindenkinek nagyon ízlett!  Ez egyébként El Salvador nemzeti étele, olyasmi mint a quesadillas. ( töltött tortilla)Amelyet itt az oldalamon megtaláltok recepttel együtt. 
Csak itt nem 2 lap van összesütve a töltelékkel hanem bele kerül a töltelék. Nagyon finom is kiadós étel. Gyorsan készen van vacsorára, uzsonnára tökéletes. Ha nem vagyunk túl szétesve reggel akkor akár reggelire is nagyon ütős. A töltelék szabadon variálható, a szokásos ki mit talál a hűtőben.  Nyugodtan variáljuk. 6 db lesz ebből a mennyiségből.


                                     Pupusas



Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,
Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből,
majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik,majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
Friss salátával vagy salsával tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése