2013. november 7., csütörtök

Nemzeti ételek...


Talán az egyik legnépszerűbb mexikói étel, egyre nagyobb sikere van nálunk is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet sütőben ropogósra és olvadósra sütünk.Már régóta szemeztem vele és végre ma el is készítettem ...egyszerű...gyors...és isteni finom!!!!Próbáljátok ki!!!
 
 

       Quesadilla, a mexikói melegszendvics




 

 Tortillalapot ma már szinte minden nagyobb bevásárló helyen lehet kapni, ebből percek alatt elkészíthető a quesadilla, ízlés szerint töltve húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon meghintve. Készülhet félbehajtva, de két lap közé is kerülhet a töltelék. Annyira változatosan készíthető, hogy megunhatatlan, rendesen megmozgatja a fantáziát főleg az enyémet:-P

Hozzávalók a tortillalapokhoz:(én most bolti tortillával csináltam)
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 dl víz

De ha az nincs itthon akkor így készítem:
A  tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát. 

A töltelék amivel én most készítettem:

kb. 5 db lapka sajt
sonka reszelve ízlés szerint
fokhagymás fűszersó
paprikás szalámi

Elkészítése:
 1 Tortilla lapot beterítek a lapka sajtokkal hogy mindenhol befedje,ráreszelem a sonkát,sózom majd elhelyezem rajta a paprikás szalámit és ráteszek még egy tortilla lapot majd serpenyőben mindkét oldalát megpirítom hogy a sajt elolvadjon benne,cikkekre vágva friss salátával vagy Salsa szósszal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése