2013. október 3., csütörtök

Nálunk ez a család egyik kedvenc őszi levese!

A párom csak igy hajlandó megenni a sütőtököt és nagyon szereti!


                                                 Füstös-tejszínes  sütőtökkrémleves pirított tökmaggal:
 
 
  Hozzávalók:
fél sütőtök
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
10 dkg margarin
1 leveskocka
2 gerezd fokhagyma

bors
1,5 dl tejszín

pirított tökmag,tejszín,tökmagolaj a tálaláshoz:-)....ja meg az istení szalonnapörc:-P!!
 

A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, margarinban megpirítjuk, kiszedjük melegen, tartjuk. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd ezután hozzá adjuk a sütőtököt.Csontlét öntünk rá, zúzott fokhagymát adunk hozzá, ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt puhára főzzük, majd turmixoljuk. Edénybe visszahelyezve tejszínnel dúsítjuk.Tálaláskor a pirított szalonnával,reszelt sajttal és levesgyönggyel megszórjuk a levesünket.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése