2014. április 17., csütörtök

Tandoori csirke

Pár évvel ezelőtt voltam egy indiai étteremben Pesten, ahol Tandoori csirkét rendeltem...isteni volt...különleges távol keleti ízvilág....azóta szerettem volna elkészíteni és ma el is készült és nagyon finom lett.....


                             Tandoori csirke:

 







A csirkecombok bőrét lehúzom és egy késsel a csontig bevagdosom néhány helyen, hogy a joghurtos szósz minél jobban átjárhassa.
Natúr joghurtba Tanduri keveréket vagy Garam masalát keverek, de jó sokat. Ez azt jelenti, hogy a fél literes joghurthoz legalább 3 púposabb evőkanálnyi keveréket adok. Jó alaposan megsózom, adok hozzá 2-3 evőkanálnyi olajat, egy fél citrom levét.
Megkóstolom a joghurtos keveréket, és ha erősen fűszeres és jó sós, akkor beleteszem a csirkecombokat, és jól beledörzsölöm a mártást a vágatokba is. Célszerű előző nap elkészíteni.
Legjobb úgy sütni, hogy a tepsire rácsot teszünk, és arra rakjuk a csirkéket, mert így a felesleges savó lecsepeg. Ha nincs rács, akkor sütőpapírral kibélelt t tepsibe rakjuk, és ha sok leve lesz, azt öntsük le róla, hogy ropogósra sülhessen. A sütés vége felé még rákentem a tálban maradt joghurtot. Nagyon finom lett a végeredmény. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni. 
Elkészíthetjük csirkemellel is.
Grillezett pitával és friss salátával tálaltam...jól illik hozzá a rizsköret is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése