Tandoori csirke:
A csirkecombok bőrét lehúzom és egy késsel a csontig bevagdosom néhány helyen, hogy a joghurtos szósz minél jobban átjárhassa.
Natúr
joghurtba Tanduri keveréket vagy Garam masalát keverek, de jó sokat. Ez
azt jelenti, hogy a fél literes joghurthoz legalább 3 púposabb
evőkanálnyi keveréket adok. Jó alaposan megsózom, adok hozzá 2-3
evőkanálnyi olajat, egy fél citrom levét.
Megkóstolom a joghurtos keveréket, és ha
erősen fűszeres és jó sós, akkor beleteszem a csirkecombokat, és jól
beledörzsölöm a mártást a vágatokba is. Célszerű előző nap elkészíteni.
Legjobb
úgy sütni, hogy a tepsire rácsot teszünk, és arra rakjuk a csirkéket,
mert így a felesleges savó lecsepeg. Ha nincs rács, akkor sütőpapírral
kibélelt t tepsibe rakjuk, és ha sok leve lesz, azt öntsük le róla, hogy
ropogósra sülhessen. A sütés vége felé még rákentem a tálban maradt
joghurtot. Nagyon finom lett a végeredmény. Nem szabad túlsütni, mert
akkor nagyon kiszárad.
Érdemes
kipróbálni, mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni.
Elkészíthetjük csirkemellel is.
Grillezett pitával és friss salátával tálaltam...jól illik hozzá a rizsköret is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése