2014. január 23., csütörtök

Kelt tészta-Bukta

Gyerekkorom egyik kedvenc sütije......lekváros és nutellás bukta....Egy finom laktató leves méltó befejezése....

                                                         

                                          Bukta






 



 


Hozzávalók:
60 dkg liszt
csipet só
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3 dl tej
6 dkg olv. margarin
2,5 dkg élesztő
süthető lekvár
 1 tojás a tetejére 


Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven lekvárt, egyesével feltekerem.Mivel elfogyott a lekvárom a többit nutellával töltöttem meg. Egy tepsit vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 30 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat tojással lekenem. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.Porcukorral meghintve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése