Bukta
Hozzávalók:
csipet só
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3 dl tej
6 dkg olv. margarin
2,5 dkg élesztő
süthető lekvár
1 tojás a tetejére
Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven lekvárt, egyesével feltekerem.Mivel elfogyott a lekvárom a többit nutellával töltöttem meg. Egy tepsit vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 30 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat tojással lekenem. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.Porcukorral meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése