2013. szeptember 24., kedd

                   Sztracsatellás  sajttorta,ropogós
               keksz ágyon,erdei gyümölcs öntettel
   (Gyorsan elkészül és még sütni sem kell!!:-)
               


      Ezt a tortát a kislányom névnapjára készítettem,az eredeti receptet kicsit átvariáltam a saját izlésemre(nem is én lennék:-D.....)......isteni finom lett mindenkinek nagyon izlett,íme az én verzióm:-):

 Kb.6 főre:
18 cm-es formához:

    20 dkg durvára tört győri zabfalatok
    10 dkg vaj
    1 ek.cukor
    50 dkg mascarpone
    3 dl tejszín(hulala)
    2tk vaníliaaroma
         ízlés szerint csokidara vagy reszelt étcsoki
           
          Tetejére:
          2 Mentalevél
          Erdei gyümölcs lekvár
          Erdei gyümölcsök(friss vagy fagyasztott)
          
         Elkészítés:
  1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának.
  2. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vanília aromával.
  3. Verjük fel a tejszínhabot,szórjunk bele reszelt csokit vagy csokidarát és keverjük a mascarponéhoz.Tegyük be fél órára hűtőbe. A hűtőből kivéve merjük a tésztára, simítsuk el szépen a tetejét.Erdei gyümölcs lekvárt egy kis vízzel langyosítsunk meg egy lábasba és szépen csurgassuk rá a tetejére,kicsit húzzuk el hogy szép márványos legyen,erdei gyümölcsökkel díszítsük.
  4. Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése